Direct antwoord? Bel ons!

0252-751814

FAQ

Hieronder kunt u een antwoord vinden op de meest gestelde vragen. Ze staan zoveel mogelijk geordend op onderwerp en alfabetische volgorde.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag

Btw

Kan ik btw terugvragen voor zonnepanelen?

> Ja u kunt de BTW terugvragen. U kunt dit zelf bij de belastingdienst regelen of u kunt gebruik maken van onze btw teruggave service.

Omvormer

Wat betekent rendement?

>  Tijdens de omzetting van de stroom is het belangrijk dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Met ´het rendement´ wordt de energie bedoeld die je na de omzetting ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Het is dus van belang om een omvormer met een hoog rendement in uw zonne-energiesysteem te gebruiken. Alle omvormers die wij aanbieden hebben een zeer hoog rendement van minimaal 97%.

Wat is een omvormer?

> Een omvormer is een apparaat dat wordt aangesloten op de zonnepanelen. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom.

Maakt de omvormer veel geluid?

> De meeste omvormers maken een licht zoemend geluid. De transformatorloze omvormers, zoals de Trannergy omvormers, zijn vrijwel geluidloos.

Waar wordt de omvormer geplaatst?

> De omvormer kan zowel buiten als binnen worden geplaatst. Meestal wordt hij op zolder, in de kelder of in de bijkeuken geplaatst.

Wat zijn de afmetingen van een omvormer?

> De meeste omvormers die gebruikt worden t/m 12 zonnepanelen zijn 38 h x 32 b x 14 d cm.

Opbrengst

Hoe kan ik zien wat mijn opbrengst is?

> Als u kiest voor een omvormer met monitoring systeem (Solaredge, Trannergy) dan kunt u zelf de opbrengst bijhouden op uw smartphone, laptop, PC of tablet.

Schaduw

Ik heb veel schaduw op mijn dak, wat kan ik het beste doen?

> U kunt gebruik maken van optimizers. Er zal dan per paneel een optimizer worden geplaatst zodat de optimale opbrengst toch wordt behaald.

Wat zijn optimizers?

> Optimizers zijn apparaatjes die worden gebruikt om de opbrengst te optimaliseren bij schaduwvorming.

Terugverdientijd

Wat is de terugverdientijd?

> De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 6.5 jaar.

Vergunning

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

> Het plaatsen van zonnepanelen is vergunningsvrij. Als uw woning echter een monument is dan moet u wel een vergunning aanvragen.

Verzekering

Hoe verzeker ik mijn zonnepanelen?

> U hoeft alleen aan uw opstalverzekering door te geven dat u zonnepanelen heeft, dan worden ze automatisch meeverzekerd.

Zonnepanelen

Wat is het verschil tussen een 275 Wp en 300 Wp zonnepaneel?

> Wp staat voor Wattpiek. Een paneel van 300 Wp brengt meer stroom op dan een paneel van 275Wp. De 275Wp panelen zijn vaak iets duurder.

Wat is het verschil tussen een blauw en een zwart zonnepaneel?

> Blauwe zonnepanelen hebben polykristallijne zonnecellen en zwarte panelen hebben monokristallijne zonnecellen. De zwarte panelen hebben een iets hogere opbrengst per m2 dan de blauwe panelen.

Wat zijn de afmetingen van een zonnepaneel?

> De meeste zonnepanelen hebben de maat: 1640 x 990 x 40 mm

Wat is het verschil tussen een monokristallijn en polykristallijn zonnepaneel?

> Monokristalijn cellen hebben een hoger rendement per m2. Polikristalijn cellen zijn goedkoper te fabriceren dan monokristalijn cellen.

Werken zonnepanelen alleen als de zon schijnt?

> Nee, zonnepanelen werken op licht. Als het bewolkt is produceren de zonnepanelen ook stroom. Het is wel zo dat als de zon fel schijnt dat de panelen dan meer stroom produceren.

Kan ik de zonnepanelen ook zelf installeren?

> U kunt bij ons ook de omvormer, zonnepanelen en het montagemateriaal aanschaffen zonder montage. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de montage door ons te laten doen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Kijk ook eens op ‘Info van A t/m Z’