Direct antwoord? Bel ons!

0252-751814

Kansen voor zonne-energieprojecten

Kansen voor zonne-energieprojecten

20 augustus 2014

Tot 18 december 2014 zijn er nog volop kansen voor bedrijven en non-profitinstellingen om een aanvraag in te dienen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Er is nog ruim drie miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen. Ook zonne-energieprojecten maken een grote kans. Voor 2015 daarentegen wordt de kans op SDE+subsidie voor zonne-energieprojecten lager geschat, doordat de regeling nieuwe categorieën gaat krijgen.

Verhoging budget
In 2013 claimde de zonne-energiesector 121 miljoen euro van het SDE+ budget, goed voor 133 MW aan zonnestroom. Met een verhoging van het budget en minder aanvragen in de beginfase van de SDE+ 2014 zijn de kansen voor zonne-energie in de SDE+ in 2014 goed. Meer informatie vindt u in de ‘Rapportage hernieuwbare energie’, onderaan deze pagina bij ‘Downloads’.

Grijp nu je kans
“Voor bedrijven die zonne-energieprojecten willen realiseren, is het slim nu hun kansen te grijpen”, zegt Jorn ten Have, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). “RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus: wie het eerst komt, het eerst maalt. Kijk wel vooraf goed naar de haalbaarheid van het project.”

Meer tips
Ook de hoogte van het aangevraagde bedrag kan bepalend zijn. Ten Have: “Als er op een dag meer aanvragen binnenkomen dan er budget beschikbaar is, rangschikken we de aanvragen op volgorde van basisbedragen. De aanvraag met het laagste basisbedrag beoordelen we als eerste.”