Direct antwoord? Bel ons!

0252-751814

Montagemateriaal

Montage van zonnepanelen

 

Zonnepanelen kunnen geïnstalleerd worden op schuine daken en op platte daken. Voor schuine daken gebruiken wij een ander montagemateriaal dan voor platte daken. Hieronder kunt u lezen hoe we de montage van de zonnepanelen doen op de verschillende daken.

Montagemateriaal voor schuine daken

S-flex schuin dak

Het systeem van S-Flex werkt met dakhaken. De dakhaken worden vastgeschroefd aan het dakhout. Aan de dakhaken worden geanodiseerde aluminium steunbalken (vakterm: profielen) vastgemaakt met bouten en moeren. Vervolgens worden de zonnepanelen op de steunbalken vastgeschroefd met klemmen.

De bouten en moeren die gebruikt worden zijn van roestvast staal. De dakhaken, klemmen en profielen zijn van aluminium. Dit zorgt voor een lange levensduur.

S-Flex werkt met het zogenaamde ‘schroefsysteem’. Dit systeem zorgt voor stevigheid doordat de dakhaken worden vastgeschroefd aan het dakhout. De panelen liggen daardoor muurvast. Er zijn ook ‘klicksystemen’ op de markt. Bij dit type systeem wordt de dakhaak niet vastgeschroefd aan het dakhout maar wordt de dakhaak alleen aan de panlat gehangen. Sommige aanbieders gebruiken dit systeem omdat het de montage versneld. Het nadeel is echter dat het systeem niet ‘muurvast’ zit en met hevige windstoten schade kan veroorzaken aan uw dak. Dit is de reden dat Mitchell van der Meij niet werkt met deze ‘klicksystemen’ en heeft gekozen voor het schroefsysteem van S-Flex.

 

Dakhaak van S-Flex

 

 

Dakhaak van S-Flex vastgeschroefd aan het dakhout.

 

 

Aluminium profiel van S-Flex

 

 

Aluminium profiel van S-Flex vastgemaakt aan de dakhaken.

 

 

Instructie S-Flex schuin dak

Instructie S-flex montagesysteem

 

 

Montagemateriaal voor platte daken

FlatFix Fusion

De montage van zonnepanelen op een plat dak vereist een ander systeem dan de montage op een schuin dak. Op een plat dak worden de zonnepanelen bevestigd op een aluminium constructie waardoor de zonnepanelen op een vlak oppervlak schuin komen te staan. De panelen komen dan in een hoek te staan. Het aantal graden van deze hoek verschilt per situatie.
De gehele constructie wordt verzwaard met tegels al ballast.

 

 

 

zonnepanelen gemonteerd op schuin dak