Direct antwoord? Bel ons!

0252-751814

Optimizers

Optimizers voor uw zonnepanelen

SOLAR EDGE

Optimalisatie bij schaduw
Zonnepanelen worden gemonteerd in een ‘string’. Dat houdt in dat ze aan elkaar geschakeld zijn. Als u zonnepanelen op uw dak heeft en er valt schaduw op één zonnepaneel dan zal de hele ‘string’, dus alle panelen die geschakeld zijn aan dat ene paneel, minder stroom opbrengen.
De optimizers van Solaredge zorgen er voor dat de panelen ondanks de schaduwvorming allemaal optimaal stroom leveren. Als er optimizers geplaatst zijn dan is er geen verlies van opbrengst veroorzaakt door de schaduw die op uw panelen valt.


Voorbeeld van de werking van optimizers bij uw zonnepanelen

SolarEdge
SolarEdge is een Israëlisch bedrijf opgericht in 2006. SolarEdge is als één van de eerste fabrikanten die is gestart met het ontwikkelen van een optimizer om het rendement van PV systemen te vergroten. Inmiddels is SolarEdge marktleider in PV stroomoptimalisatie met wereldwijd meer dan 2 miljoen optimizers geïnstalleerd in meer dan 45 landen. In totaal is er voor meer dan 500 MW aan optimizers geïnstalleerd.
Ieder zonnepaneel in de PV installatie heeft een aparte optimizer nodig. Als u een systeem heeft van 10 zonnepanelen dan heeft u ook 10 optimizers nodig. Hierdoor wordt uit elk zonnepaneel het maximale rendement behaald.

Monitoring
Het Solaredge systeem biedt de mogelijkheid om uw systeem te monitoren. U kunt de opbrengst nauwkeurig  bijhouden  per zonnepaneel. Via uw PC, smartphone, laptop of tablet kunt u eenvoudig de opbrengst bijhouden.

Garantie
Solaredge omvormers hebben een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar.
Solaredge optimizers hebben een standaard fabrieksgarantie van 25 jaar.

Meer informatie?
Website Solaredge

Voor een heldere uitleg met plaatjes:
Solaredge brochure

 

 

Omvormer van SolarEdge     Voorbeeld van een SolarEdge omvormerOptimizer van SolarEdge

Voorbeeld van een SolarEdge optimizer

Solar Edge monitoring

 

Voorbeeld monitoring systeem